Brand New Journey

Martijn’s Business Bucket List: Koffie en bier drinken op Antarctica met goeie muziek

By Martijn Bloksma

August 02, 2016

Thuis in de gang hangt bij ons een bucket list met reisbestemmingen. Ik wil dolgraag naar Antarctica, maar ook Vietnam en Lapland staan hoog op onze lijst.

Daarnaast heb ik persoonlijk een lijst met dingen die ik graag wil doen, waarvan ik afgelopen november in Zuid-Afrika (voormalig nummer 2 op onze lijst met reisbestemmingen) bungeejumpen afstreepte. Wat er nog meer op staat? Een Baristacursus volgen bijvoorbeeld. En heel materialistisch… Ooit zou ik graag een Panerai willen hebben.

Maar business-wise kun je natuurlijk ook een bucket list maken. Een Business Bucket List, zoals ik die eerder van Sigfrid van Driel las. Die lijst heb ik wel in mijn hoofd, maar nog nergens gedeeld. Laat ik dat gelijk doen.

Mijn Business Bucket List

  1. Koffiemerk – Ik ben gek op koffie en het lijkt me gaaf om een kleine koffiebranderij groot te maken. Dus geen gevestigd merk, maar juist een startend bedrijf dat grote(re) stappen wilt maken.
  2. Bier – Geen Bavaria, geen Heineken en ook geen Grolsch. Mijn favoriet is Hertog Jan, maar liever nog ga ik aan de slag met een onbekend speciaalbiertje met een specifieke doelgroep en een grote ambitie.
  3. Internationaal – Ik ben gek op reizen en zou graag werk en reizen combineren. Het liefst werk ik mee aan een campagne waarvoor we de wereld rond moeten vliegen. Daar heb ik al wel wat ideeën over.
  4. Festival/band – Ieder jaar pak ik wel een een paar festivals en concerten mee. Daar zou ik graag content voor willen bedenken en creëren.
  5. Een pand met onze naam erop – Brand New Journey is lekker aan het groeien en op een gegeven moment zullen we uit ons jasje groeien hier op De Bloemendaal in Engelen. Heel cliché, maar ik droom er wel van om naar een pand te verhuizen waar heel groot Brand New Journey op de gevel staat. Even geduld nog. Dan gaan we verhuizen, alleen zit onze naam op het pand er helaas niet in…

Zo, het is er uit. Een bucket list is leuk natuurlijk, maar nu moet er hard gewerkt worden. Zou leuk zijn natuurlijk, maar ik ga er niet vanuit dat deze kansen nu aan komen waaien nu ik het gedeeld heb. Aan de slag. Anders blijven dromen dromen en ideeën ideeën.

“Ideas are cheap. Ideas are easy. Ideas are common. Everybody has ideas. Ideas are highly, highly overvalued. Execution is all that matters.”Casey Neistat

Hoe ziet jouw Business Bucket List eruit?