Brand New Journey

Ons Onboarding Programma: Onze 9 Monkey Milestones

By Martijn Bloksma

May 02, 2019

In ons vorige artikel kon je lezen over de eerste 90 dagen als je bij ons komt werken. Deze dagen zijn onderdeel van ons onboarding programma. Naast deze 90 dagen hebben we onlangs ook de Monkey Milestones toegevoegd, leuke luchtige opdrachten om elkaar nog beter te leren kennen.

Een opdrachtgever inspireerde ons door hun Monkey Milestones met ons te delen. De Monkey Milestones zijn ooit bedacht door een stagiaire van AFAS en zijn bedoeld om een medewerker op een leuke manier kennis te laten maken met de organisatie. Het zijn uitdagingen die je in je eerste jaar als nieuwe medewerker moet hebben behaald.

Uiteraard zit er ook een gedachte achter de uitdagingen. Iedere uitdaging is namelijk verbonden aan een bepaald aspect van de organisatie.

Onze 9 Monkey Milestones

1. Mijn eerste werk staat live

We vinden het belangrijk dat de medewerker al vanaf dag 1 waarde toevoegt. Daarom zet iedere medewerker op dag 1 werk live. Soms voor Brand New Journey zelf, maar vaak voor de klant. Soms iets heel groots en soms iets kleins. Het gaat erom dat onze nieuwe collega bij de start iets toevoegt aan het bedrijf.

2. Ik heb mezelf aangemeld voor de Vestingloop of andere sport

Bij Brand New Journey staat vitaliteit hoog op de agenda. Daarom doen we regelmatig plank sessies op kantoor en worden er tijdens de lunch ook gezonde salades gemaakt. Daarnaast maakt bijna iedereen gebruik van de bedrijfsfitness regelingen. Samen de Vestingloop doen of een andere sportieve activiteit bevordert de vitaliteit en de collegialiteit.

3. Een ‘gewoon zomaar’ cadeautje gekocht voor een collega

Waarom niet eigenlijk. Moet kunnen toch? We hebben het nog steeds over de gebakjes van Bij Robèrt die Judith meenam.

4. Een selfie met al mijn collega’s gemaakt

We kunnen onszelf natuurlijk geen serieus marketingbureau noemen als er geen selfies gemaakt worden. Dit pareltje maakte iktijdens carnaval eerder dit jaar.

5. Mijn dromen zichtbaar gedeeld met collega’s

Heb je mijn blog over onze bucketlist gelezen? Daar staat uitgebreid beschreven waarom we onze dromen met elkaar delen.

6. Martijn of Rogier tegengesproken (en nog steeds in dienst)

Ik ben niet zo’n moeilijke… Maar respect voor degene die de discussie met Rogier aangaat.

7. Hoera, ik heb van een klant een fan gemaakt

Blije collega’s, blije klanten. En klanten die fan zijn geworden zijn natuurlijk helemaal goud waard!

8. Ik neem een middag vrij. Omdat het kan.

Wij hebben flexibele werktijden en onbeperkte vakantiedagen. Ik kan me voorstellen dat een nieuwe collega daar nog geen ervaring mee heeft. Daarom is het goed daar al vroeg in het dienstverband kennis mee te maken en gewoon een keer eerder naar huis gaat. Om op het strand te gaan liggen, op het terras te zitten of te gaan winkelen. I don’t care. Geniet van de vrijheid.

9. Ik daag mijn collega’s uit voor een Nerf battle

Bij ons staat de champagne altijd koud en zijn de Nerf Guns altijd geladen. Iedere nieuwe medewerker krijgt een eigen Nerf Gun met voldoende pijltjes. Kudo’s voor degene die een battle start.

Het resultaat?

Als nieuwe medewerkers wordt je even gedwongen om afstand te doen van je werk en het gesprek op te zoeken. Of de selfie, of het gevecht. Monkey Milestones zijn een speelse manier om kernwaardes subtiel onder de aandacht te brengen. En super leuk om elkaar beter te leren kennen.