Brand New Journey

100+ redenen om bij Brand New Journey te werken

By Kayleigh Jobse

March 31, 2020

‘Brand New Journey ziet er echt uit als een leuk bedrijf!!’

‘Jij doet alleen maar leuke dingen!’

‘Wanneer kan ik solliciteren?’

Deze reacties krijg ik regelmatig van vrienden, familie en bekenden. Het maakt me daarom ook trots dat ik één van de BNJ-ers ben.

Mijn reis begon zo’n twee jaar geleden. Ik ging van reiziger naar content producer en van Bredanaar naar Bosschenaar.

In mijn zoektocht naar een nieuwe baan in Brabant kwam ik al snel op de website van BNJ terecht. Ik werd meteen enthousiast bij het zien van de website en de content die werd gedeeld. Ik wist eigenlijk gelijk; hier wil ik deel van uitmaken.

Dit artikel bevat 100+ redenen om bij Brand New Journey te worden. Oké, het zouden er iets minder kunnen zijn.

Luisteren kan trouwens ook:

Werkgeluk

Als je flexibiliteit, vertrouwen, plezier, persoonlijke ontwikkeling, een fijne werkplek met fijne collega’s in een blender stopt, heb je voor mij de perfecte mix van werkgeluk.

Het niet naar ons fijne kantoor kunnen gaan en je gezellige collega’s moeten missen is daarom ook niet altijd even makkelijk. Het is een tijd die het maximale vraagt van ons geduld, onze creativiteit en flexibiliteit. Een tijd waarin we moeten improviseren, aanpassen en overwinnen.

Ik ben blij dat we in deze tijd nog steeds 100% vertrouwen en vrijheid krijgen. Want dat is nodig. Werken in een omgeving waar je rekening moet houden met je partner en waarbij sommige collega’s zelf voor kinderopvang moeten spelen. Ik waardeer daarom op dit moment extra de onbeperkt vrije dagen die een jaar geleden in het leven zijn geroepen.

Een jaar onbeperkt vakantiedagen leidde tot bijna geen ziekteverzuim en minder stress op de werkvloer. Ik vond het heel fijn dat ik na mijn weekje Egypte een paar dagen extra vrij had om de vakantiewas weg te werken en bij te komen van de terugreis. Maar ook op de werkvloer gaan we flexibel om met onze werkuren.

Nelleke: “Ik vind het nu bij ons heel fijn dat we zelf onze tijd kunnen indelen met onbeperkt vrije dagen. Dat geeft heel veel rust.”

Renee: “Als het druk is dan gaan we allemaal even door en dan zorgen we dat het werk af komt. Maar er zijn ook momenten dat we in het zonnetje buiten gaan zitten. Dat kan gewoon. Het is heel fijn dat je die vrijheid hebt en er zelf je verantwoordelijkheid voor kan nemen.”

Andrea: “Dat je flexibel je werktijd kan inzetten en baas bent over je eigen planning. Dat is voor mij wel het belangrijkste ingrediënt.”

Rogier: “Wat ik veel terug hoor en zie, is dat de vrijheid en de onbeperkt vrije dagen heel belangrijk is voor iedereen. Persoonlijk vind ik het werkgeluk belangrijker. De dingen die ik doe, wil ik met plezier doen. Het is natuurlijk een utopie om te denken dat alles leuk is en dat je altijd maar vrijheid hebt. Zeker als ondernemer heb je niet altijd zoveel vrijheid.”

Thank god it’s friday

Het is maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om naar het werk te gaan! Helaas hebben genoeg mensen last van een chronische ‘blue monday’ en een ‘thank god it’s friday’. De opperbaasjes van Brand New Journey doen er dan ook alles aan om te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft op kantoor en dus ook met goede zin opstaat.

Martijn: Je moet niet ‘s ochtends wakker worden met het gevoel; ik moet dadelijk naar het werk, maar met: yes, ik mag weer. En aan het einde van de dag moet je het gevoel hebben; yes ik mag naar huis. Niet omdat je je werk niet leuk vind, maar omdat je het fijn vind om naar huis te gaan. Om weer tijd door te brengen met je gezin.”

Judith: “Ik vind het zo fijn als je als eerste binnenkomt. Dat ik even alles kan doornemen. Dat motiveert mij om op tijd op te staan.”

Nelleke: “Ik heb altijd zin in mijn werk en sta nooit op met tegenzin. Dit komt door de fijne sfeer en collega’s. We maken samen mooie dingen en maken onze klanten blij. Het is ook heel fijn dat ik maar een kwartiertje hoef te fietsen.”

Andrea: “Als ik dagen heb die lekker vol zitten met dingen waar ik een beetje wordt uitgedaagd, dan motiveert me dat wel om uit bed te komen. Dan heb ik wel zin in de dag. En om mijn collega’s te zien natuurlijk.”

Great place to work

2019 was het jaar waarin we onze bedrijfscultuur naar een hoger niveau tilde. Martijn deelde deze reis via verschillende blogs en onze podcast ‘The Greatest’ Er is een hoop veranderd. We beoordelen elkaar nu twee keer per jaar via een collega-meting en werken niet meer van 9 tot 5. Maar doen wat nodig is.

Martijn: “Ik vind dat werk iets moet bijdragen aan je eigen leven. Iedereen heeft het over een balans tussen werk en privé. Ik denk dat het juist niet hoeven zoeken naar een balans bijdraagt aan je werkgeluk. Een stuk vrijheid om dingen te doen, je eigen verantwoordelijkheid pakken, leren en initiatief tonen. Bij ons is die ruimte er.

Ik denk ook dat het coronavirus de situatie is waarin dat zich het beste laat zien. Dat die balans werk-privé geen vraag is, maar een gegeven. Het is niet vol te houden om jarenlang bij dezelfde werkgever te blijven als je het blijft zien als werk. Daar zou ik niet aan moeten denken. Het moet geen verplichting zijn.

Het gaat bij ons niet om het binnenslepen van awards, constant maar knallen, op scherp staan en avonden doorwerken. Het gaat erom dat we met zijn alle toffe dingen doen voor toffe klanten. En dat we na werktijd lekker naar huis gaan en de rest van ons leven kunnen leiden.”

Rogier: “Als ik met plezier naar mijn werk ga, dan ben ik ook een leukere collega, ben ik beter voor de klanten en ben ik productiever. Als werkgever is dat fijn, maar vooral voor jezelf. We hebben een heel hecht team. We zijn er voor elkaar. Wat we nu ook weer merken door het coronavirus.”

Renee: “De hele cultuur van Brand New Journey spreekt me heel erg aan. Het is fijn dat je je functie naar eigen wens kan indelen. Je hebt je eigen verantwoordelijkheden en taken. Dat vind ik heel leuk. Ons werk is super afwisselend. Eigenlijk is geen dag hetzelfde. Super cliché, maar het is wel waar. Verder zijn onze klanten en het team waarmee we werken super gaaf! Het is jammer dat we nu op afstand van elkaar zitten.”

Sta jij te trappelen om met dit super gemotiveerde team aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op.

Wil jij graag deel uit maken van dit team? Helaas hebben we op dit moment geen vacatures. Wel kun je hier een vacaturealert instellen.