Site icon Brand New Journey

Top 7 wordpress plugins voor 2017

Na het bouwen en aanpassen van vele websites heb ik inmiddels veel ervaring met de combinatie tussen het doel van de klant/website en benodigde functionaliteit in de website. Inmiddels weet ik wel waar een goede website aan moet voldoen.

Veel functies worden gemaakt of toegevoegd door middel van plugins. Plugins zijn kleine stukjes software die je letterlijk in je website plugt, waarmee je extra functionaliteiten krijgt.

In deze blog deel ik de plugins waar wij de laatste tijd regelmatig mee werken.

Advanced Custom Fields PRO

Met Advanced Custom Fields maak je op maat gemaakte velden in WordPress. Met deze velden kun je bijvoorbeeld pagina’s maken die met de juiste opmaak opgebouwd worden door een aantal velden in te vullen.

De pagina hoeft maar één keer gebouwd te worden en met Advanced Custom Fields geef je aan welke delen van de pagina dynamisch zijn. De gebruiker kan deze vervolgens zelf eenvoudig aanpassen. Zo kan de gebruiker snel nieuwe pagina’s maken, zonder technische kennis.

Prijs ACF: Gratis

Prijs ACF Pro: $ 25 AUD

Weblink: https://www.advancedcustomfields.com/

Gravity Forms

Als je veel met formulieren werkt, is Gravity Forms onmisbaar. Je maakt super eenvoudig nieuwe formulieren met het drag & drop systeem. Deze formulieren passen visueel ook perfect bij het thema, in de meeste gevallen nemen de opmaak mee uit jouw WordPress thema.

Naast de standaard velden, zoals een tekstregel, radio buttons en selectievakjes kun je ook geavanceerde velden toevoegen. Denk hierbij aan CAPTCHA en uploadmogelijkheden. Via een formulier is het ook mogelijk om website bezoekers direct een bericht te laten schrijven op jouw website. Super handig voor een review bijvoorbeeld.

Gravity Forms laat zich graag koppelen met externe systemen. Hierdoor worden de formulieren nog veelzijdiger. Zo kun je een formulier koppelen aan een e-mailsysteem zoals Qlettr. Of met jouw favoriete CRM systeem, chatsysteem (wij hebben onze formulieren gekoppeld met Slack) of projectmanagementsysteem zoals Trello.

Prijs Gravity Forms: $ 39 per jaar

Weblink: http://www.gravityforms.com/

Coschedule

Als je veel content schrijft voor je website, wil je natuurlijk dat deze artikelen veel gelezen worden. Met CoSchedule plan je jouw content in voor publicatie én promotie. Door jouw social media kanalen te koppelen in CoSchedule kun je voor de komende weken de content inplannen.

Daarnaast zie je in CoSchedule in één oogopslag welke artikelen het goed doen en welke artikelen de moeite waard zijn om nog een keer in te plannen. Op deze manier blijft jouw contentmarketing draaien.

Prijs CoSchedule: vanaf $ 15 per maand

Weblink: http://coschedule.com/

Slider Revolution

Wil je een slider op jouw website? Dan kun je niet om Slider Revolution heen. Er zijn weinig dingen die niet mogelijk zijn met deze plugin. Je kunt de slider responsive maken, zodat deze op ieder device goed vertoond wordt.

Zelf gebruiken we Slider Revolution ook en de integratie met WordPress en andere systemen gaat erg ver. Denk aan een slider met de nieuwste blogartikelen. Of met jouw Instagram updates. Of Facebook video’s. Het kan allemaal.

Omdat Slider Revolution werkt met Google Fonts is het een eitje om de slider onderdeel te maken van jouw website. Je kunt namelijk precies dezelfde fonts gebruiken als in de rest van de website.

Prijs Slider Revolution: $ 19

Weblink: http://codecanyon.net/item/slider-revolution-responsive-wordpress-plugin/2751380

Yoast SEO

Een website is pas interessant voor een bedrijf als deze goed gevonden wordt. Om inzicht te krijgen in hoe en waarom bepaalde pagina’s en artikelen gevonden worden, adviseren wij Yoast SEO. Met deze plugin krijg je precies terug wat je moet doen om een pagina beter te laten ‘scoren’ op een bepaald zoekwoord.

Zelf gebruiken wij Yoast SEO premium, zodat we per pagina meerdere keywords mee kunnen geven. Zo creëren we nog meer zichtbaarheid.

Prijs Yoast SEO: gratis

Prijs Toast SEO premium: vanaf $ 69 per jaar

Weblink: https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/

Slack

Wij communiceren dagelijks met elkaar via Slack. Super handig om even een berichtje naar elkaar te sturen of om bestanden met elkaar te delen. Maar Slack is veel meer dan een communicatietool voor ons.

Wij hebben onze website namelijk gekoppeld met Slack. Zo krijgen wij alle contactgegevens binnen op Slack als iemand een contactformulier invult. Hetzelfde geldt voor de reacties die achtergelaten worden op onze artikelen.

Niet echt een plugin, maar hier lees je hoe je WordPress en Slack koppelt: http://www.wpbeginner.com/plugins/how-to-integrate-slack-with-wordpress/

Prijs Slack: gratis

Prijs Slack Pro: vanaf $ 7 per maand, per gebruiker

Weblink: https://slack.com/

Wp optimize

Een vervuilde database zorgt voor een trage website en ingang voor hackers. Je houdt je database eenvoudig schoon door WP Optimize te gebruiken.

 

WP Optimize verwijdert bijvoorbeeld alle ongewenst revisies van artikelen, alle concepten in de prullenbak en spam. Doe je dit met regelmaat, dan houd je de database schoon en snel.

Prijs WP Optimize: gratis

Weblink: https://wordpress.org/plugins/wp-optimize/

Denk jij het beter te weten en help je onze WordPress websites naar een hoger niveau? Dan is deze vacature waarschijnlijk wel iets voor jou.

Exit mobile version