Site icon Brand New Journey

WordPress stopt ondersteuning voor Internet Explorer 11. Wat nu?

In juli dit jaar komt WordPress 5.8 en met deze versie wordt Internet Explorer 11 niet langer ondersteund.

Ondersteuning stopzetten? Klinkt heftig!

Logische reactie, maar het valt allemaal wel mee.

Internet Explorer 11 (IE11) werd in 2012 uitgebracht en wordt momenteel gebruikt door minder dan 1% van alle gebruikers op het internet. En dat aantal neemt snel af. Hieronder zie je welke browsers in Nederland gebruikt worden:

Source: StatCounter Global Stats – Browser Market Share

WordPress is overigens niet de eerste die stopt met deze ondersteuning. En zeker niet de laatste. Steeds meer websites zijn gestopt met het ondersteunen van de browser. Zelfs Microsoft zelf stopt dit jaar nog met ondersteuning voor onder andere Microsoft 365.

En nu dan?

Maar liefst 40% van de websites is een WordPresswebsite. Deze keuze van WordPress zal dus invloed hebben op bezoekers van deze websites.

Vanaf WordPress 5.8 worden nieuwe functionaliteiten niet meer getest voor IE11 en dan kan het dus voorkomen dat ze niet optimaal functioneren.

Maak je zelf nog gebruik van IE11? Dan is het verstandig om te switchen naar een modernere browser zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari of Microsoft Edge.
Werkt jouw doelgroep nog met IE11? Dan zou het zomaar eens kunnen dat ze jouw website anders zien dan je zou willen.

Wat betekent deze update voor mij?

Deze vraag is te specifiek om in dit artikel te beantwoorden. Wil je precies weten welke invloed deze update heeft op jouw website? Neem dan contact op met Rogier, onze expert. Hij vertelt je graag meer over de impact voor jou.

Exit mobile version