Site icon Brand New Journey

Een infographic: wat is dat eigenlijk?

Een-infographic--wat-is-dat-eigenlijk-1

Een infographic, ook wel informatieve illustratie genoemd, is een weergave van gegevens met veel beeld en weinig tekst. In één overzicht kun je aflezen waar de afbeelding over gaat.

Ze zijn ontzettend populair en je komt ze in alle soorten en maten tegen. Als LinkedIn post, in blogs, op websites, als nieuwsbrief… En dat is niet zo gek. Deze vorm van content is namelijk perfect om complexe data in een visueel aantrekkelijk jasje te gieten. Wij geloven in de bijzondere kracht van een sterke infographic. Wat een infographic precies is en welke soorten er zijn leg ik je hier uit.

Welke soorten infographics zijn er?

Ik zie bij ons vooral infographics voorbij komen waarin we een berg data, een complex proces of een stappenplan visueel weergeven. Zoals voor onze opdrachtgever Citrus Andriessen. We maakten deze infographic in drie talen. Zowel een webvariant als een gedrukte folder. 

 

 

Gelukkig gaan infographics ook mee met alle ontwikkelingen. Daardoor kunnen we deze vorm van content naar een nog hoger niveau tillen. Naast statische infographics, zijn tegenwoordig de mogelijkheden eindeloos. Check hier een aantal voorbeelden die ik erg inspirerend vind: 

Op zoek naar inspiratie voor een nieuwe website? Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een mega inspirerende pagina waar ze dieper ingaan op de klimaatverandering. Weten ze toch van een misschien wel saai onderwerp, een boeiende, interactieve pagina te maken. 

Als je alle foto’s die in een jaar op Instagram geüpload zijn zou printen, hoe hoog zou die stapel dan zijn? Een grappige uitrol van een leuk weetje. Verder heb je er niet veel aan. 

Voor World Car Free Day maakte deze Britse spoorwegonderneming een geanimeerde infographic om je vervoersmiddel bewuster te kiezen. Zo is het toch net wat leuker om naar een statische infographic te kijken. 

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel gegevens er elke seconde worden gegenereerd via sociale media en internet? Pennystockslab maakte de volgende real-time infographic. Het design kan het wel wat mooier, maar de mogelijkheden om real-time informatie te weergeven is heel gaaf. 

Lilian Leahy heeft een passie voor verhalen vertellen en tekenen. Dit laat ze samenkomen in mooie kunstwerkjes. Ik zou ze in ieder geval wel aan mijn muur hangen of versturen als postkaart. 

Net zoals Sabine Wisman:

Wanneer je tekst, fotografie en illustraties combineert, krijg je dit als resultaat. Een speelse infographic.

Een infographic zelf maken? In de volgende blog geef ik 9 tips. 

 

 

Exit mobile version