Site icon Brand New Journey

Beter gevonden worden in Google? Aan de slag met SSL en CDN

Je hebt een commercieel bedrijf en waarschijnlijk heb je iets te verkopen. Eén van de kanalen die je daarvoor in kunt zetten is een website. Nu kun je het volgende doen:

Laat ik je dan nu vast uit de droom helpen. Via jouw website zullen weinig klanten komen. Waarom? Niemand weet hem te vinden.

En daarom is de vindbaarheid van jouw website en, nog belangrijker, de content op de website staan zo belangrijk. Daarom wil ik in dit artikel stil staan bij een aantal technische elementen die bijdragen aan de vindbaarheid van de website.

Vindbaarheid verbeteren van jouw website

Vroeger was het optimaliseren van de vindbaarheid van websites voornamelijk een technisch verhaal. Je moest ervoor zorgen dat de juiste zoekwoorden op strategische plekken stonden. Het nadeel: artikelen, maar ook hele websites werden daar onleesbaar voor.

De teksten waren namelijk geoptimaliseerd voor de zoekmachine en niet voor de lezer.

Tegenwoordig is dat gelukkig heel anders. Natuurlijk kijkt Google nog steeds naar de zoekwoorden die je gebruikt in teksten, maar nog belangrijker is de kwaliteit van de content. Geef je antwoord op de vragen van lezers? Worden de artikelen verder gedeeld op social media. Dat soort dingen.

Daarnaast vindt zowel Google als jouw lezer het fijn als de website snel en veilig is. En daar komen de termen CDN en SSL om de hoek kijken. Kleine technische aanpassingen, waarmee de website sneller en veiliger wordt.

Beter gevonden worden in Google door een SSL certificaat

Het is fijn om te weten dat een website veilig is als je daar als bezoeker persoonlijke gegevens achter wilt laten of een betaling wilt uitvoeren. Met een SSL-certificaat creëer je zo’n veilige website. Een website met een SSL-certificaat herken je aan de https:// in de URL in plaats van de standaard http://.

Een SSL certificaat straalt vertrouwen uit. Google kijkt ook naar deze verbinding. Jij doet je best om beveiligde content aan te bieden, waardoor je beloont wordt met een stijging in je ranking. Het is niet te zeggen wat het precies doet met je ranking, daar is Google onduidelijk over. Onze eigen website heeft ook een SSL certificaat en daar zagen we direct een stijging in de zoekresultaten.

Vroeger was het SSL-certificaat voornamelijk bedoeld voor financiële instellingen en webshops. Websites waarbij betaalgegevens verstuurd werden. Tegenwoordig is een veilige website voor iedereen van belang.

De SSL-certificaten hebben verschillende niveau’s. Op onze website hebben wij het zwaarste certificaat draaien, wat voorheen met name door banken gebruikt werd.

Is het lastig om het zelf aan te vragen en te implementeren? Aanvragen is niet moeilijk en afhankelijk van de zwaarte van het certificaat. Hoe zwaarder het certificaat is, des te strenger de toetsing is of je écht bent wie je zegt dat je bent. Dat het bedrijf echt bestaat. Implementeren is een ander verhaal, daar heb je je webhost voor nodig.

Wat is CDN en wat doet het met de vindbaarheid?

CDN staat voor Content Delivery Network en doet twee dingen:

1. Als de website getoond wordt, moeten er allerlei bestanden geladen worden. Denk aan onder andere afbeeldingen en video’s. In een CDN worden alle bestanden op verschillende plekken in de wereld opgeslagen. Als vervolgens iemand de website bezoekt, wordt op dat moment bepaald wat de dichtstbijzijnde locatie is waar de bestanden staan. Op deze manier wordt de website zo snel mogelijk opgebouwd.

2. Omdat de website op verschillende plekken staat opgeslagen, is de website ook altijd bereikbaar. Stel dat de je de website op een normale server hebt staan en hier gebeurt iets: er breekt brand uit, of er is een stroomstoring. Dan zit jij met een probleem, jouw website ligt eruit. Met een CDN heb je dat probleem niet. Er is altijd een versie van de website bereikbaar.

Een CDN heeft positieve invloed op jouw ranking in Google. Daar maakt Google ook geen geheim van. Daarnaast levert het ook het volgende op:

  1. Een snelle website.
  2. Een website die altijd bereikbaar is.
  3. Blije websitebezoekers.
  4. Bezoekers die langer op de website blijven hangen.

Wil jij een snellere en veiligere website?

Wij kunnen jou helpen. Standaard bieden wij SSL-certificaten en CDN aan bij onze hostingpakketten. Wil je meer informatie? Neem hieronder dan contact op met Rogier, hij kan je er alles over vertellen.

Exit mobile version