Site icon Brand New Journey

29 manieren om succes te vieren. Want waar doe je het anders voor?

Af en toe zijn er die momenten. Dan vallen alle stukjes op z’n plek. Dan gaat alles als vanzelf, de wereld staat even stil en je hoopt dat het voor altijd zo blijft.

Deze momenten zijn zeldzaam en moeten gevierd worden. In de waan van de dag vergeten we dat namelijk nogal eens. Stil staan bij succes en het te vieren. Samen vieren, want alleen is ook maar zo alleen.

De laatste tijd is het team flink gegroeid. De opdrachten riepen erom en daarom gingen we op zoek naar uitbreiding. Eenmaal gevonden hebben we dat gevierd. Met een heerlijke fles echte Champagne. Geen huisbubbels, echte Champagne (inmiddels ben ik een kenner).

Het belang van succes vieren

65,8 procent van werkzoekend en werkend Nederland vindt dat successen op het werk benoemd en gevierd moeten worden. Dit blijkt uit onderzoek naar de aantrekkelijkheid van werkgevers van Unique, onder 4.000 respondenten.

ICM Opleidingen & Trainingen is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat successen viert. In 2014 won het bedrijf de Special Award op het gebied van vieren. ICM gelooft namelijk dat je successen samen moet vieren. Ieder succes vieren ze samen en dat geeft trots, plezier, energie en het werkt versterkend.

Het is gaaf om te lezen wat ICM allemaal doet om het plezier en vriendschap tussen collega’s te bevorderen. Samen lunchen, tafeltennissen, borrelen en gewoon lol hebben met elkaar. Watergevechten in de zomer, met ballen gooien door de gangen en grappige mailtjes naar elkaar sturen. Ook is er een activiteitencommissie die regelmatig activiteiten organiseert. Zo worden feestdagen, verjaardagen en eerste werkdagen bijvoorbeeld uitgebreid gevierd bij ICM.

Maar waar ik jaloers op ben is hoe ze het behalen van een weektarget vieren. Op de afdeling waar alle telefoontjes binnenkomen hangt een targetbord. Elke week heeft een target van het aantal cursisten dat zich die week moet inschrijven. Als dit target gehaald wordt klinkt er een alarm door het hele gebouw en rent iedereen naar die afdeling om de collega’s daar een high five te geven. Hoe gaaf is dat?

29 manieren om succes te vieren

The more you praise and celebrate your life, the more there is in life to celebrate.

– Oprah Winfrey

Maar hoe vier je succes? Wij trekken het liefst een fles champagne open en staan een moment stil bij het succes. Maar het kan ook op deze 28 manieren.

Wanneer heb je voor het laatst een succes gevierd?

Wanneer heb jij een vreugde dansje gedaan? Of een fles champagne opengetrokken? Wees dankbaar voor het succes en vier het. Kom op, je hebt het verdiend!

Dit artikel verscheen eerder op 42bis.

Exit mobile version