Site icon Brand New Journey

Ik ben Martijn Bloksma en dit is wat ik doe

Martijn Bloksma

 

Martijn staat bekend als professioneel blogger en opdrachtgevers weten zijn bedrijf Afrit 22 goed te vinden, maar het is tijd om een nieuwe weg in te slaan. Hij wil hét punt zijn waar je naartoe gaat als je je content marketing goed wilt regelen. Dus niet alleen om een serie blogs te laten schrijven, maar echt van advies, plan en strategie tot brede uitvoering en content. Via blogs, maar ook sterk samenhangend met de andere (social) media kanalen.

Als content strateeg en race car driver scheurt Martijn losjes met één hand sturend over de digitale snelweg van content strategie en social media. Deze maand gebruiken we om jou kennis te laten maken met Brand New Journey. Daarom remmen we Martijn even af voor zijn verhaal.

Functie: Content Strateeg

Nevenfunctie: Race car driver

Een woord dat jouw werk beschrijft: Persoonlijk

Wat heb jij met Brand New Journey?

Brand New Journey is letterlijk een nieuwe reis voor mij. Na ruim twee jaar alleen reizen is het tijd voor de volgende stap. Persoonlijk liep ik met mijn bedrijf Afrit 22 tegen een plafond aan. Ik had niet meer uur in mijn week, moest steeds vaker ‘nee’ verkopen en dat voelde niet goed. De samenwerking met Evelien, Marrie en Rogier voelde altijd al goed en op een gegeven moment deden we zoveel samen, dat de stap naar Brand New Journey erg logisch was.

In mijn reisverslag beantwoorde ik het ‘waarom’ met: “Samen zijn we sterker en samen bereiken we meer. En het is ook nog eens veel leuker dan alleen. Waarom niet dus?”

En dat is echt zo. Vroeger moest ik er niet aan denken om weer collega’s te hebben. Of een kantoor. Nu geniet ik daar elke dag weer van. Thuis zeg ik het niet hardop, maar op vrijdag kan ik niet wachten tot het weer maandag is.

Zonder welke tools, software en apps kun je echt niet?

Google Drive op de eerste plaats. Heel Brand New Journey draait op Google Drive, dus daar werk ik dagelijks mee. Niet alleen voor de opslag, maar ik ben ook grootverbruiker van Docs voor het schrijven van blogs samen met opdrachtgevers. Wat ik fijn vind aan Google Drive? Met name het samenwerken. Samen werken aan een voorstel, of feedback vragen op een blog aan een opdrachtgever gaat zo ontzettend simpel. Daarnaast hebben we onbeperkte opslagruimte en dat is erg fijn met alle content die we verzamelen en delen.

Naast Google Drive heeft Slack in sneltreinvaart een plek ingenomen in onze dagelijks werkzaamheden. Alle communicatie gaat op Slack. Met name onze ‘koffiecorner’ is druk bezocht. Dat is de plek voor slappe klets, maar ook voor het delen van handige artikelen. Voor mij als content strateeg weer handig. Dan hoef ik niet alleen op zoek naar relevante content om te delen.

Voor onze contentplanning vertrouw ik op CoSchedule. Hierin plan ik al onze content. In één overzicht zie ik alle blogs, social media updates en belangrijke dagen staan. Ook een perfecte tool om samen te werken aan content creatie. Zeker in combinatie met onze WordPress website kan ik als content strateeg bijna niet meer zonder CoSchedule.

Als laatste ben ik groot fan van Spotify. Ik luister de hele dag door muziek en heb in Spotify voor elk deel van de dag en voor elk humeur een lijstje aangemaakt. Zo heb ik altijd de juiste deuntjes bij de hand. Tijdje geleden ben ik begonnen met het testen van Apple Music, maar ik ben nog niet reuze enthousiast. Alleen al het feit dat SONOS er nog niet mee werkt is voor mij een reden om bij Spotify te blijven.

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Zo werk ik het liefst. Mijn Macbook Pro Retina aangesloten op een Apple Cinema Display. Het grote scherm om op te werken en Tweetdeck open op het scherm van de Macbook. Verder 2 SONOS Play:1 luidsprekers voor muziek en een Monster koptelefoon als ik me echt even af wil zonderen met een bak herrie op mijn oren. Verder ligt de afstandsbediening van de airco altijd binnen handbereik en het zelfde geldt voor een kop koffie.

Waar luister je naar tijdens het werken?

Dat is elke dag anders, maar voornamelijk naar rock muziek. Op Marrie na bestempelt de rest mijn favoriete muziek als herrie, maar ik ga er lekker op. Mijn smaak is erg breed. Op dit moment luister ik naar Interpol en Cold War Kids, maar rond een uur of vier kies ik liever voor het ruigere werk van Airborne, Papa Roach of Limp Bizkit. Werkt beter dan een cup a soup, kan ik je wel vertellen.

Jouw favoriete drank onder werktijd?

Spa Rood. Ruig he? ‘s Ochtends begin ik de dag met drie koppen koffie en de rest van de dag drink ik eigenlijk alleen maar Spa Rood. Waarom? Het is goed voor me (zeggen ze) en ik vind het lekkerder dan water.

Verder ligt er hier op kantoor altijd een fles champagne koud voor als we een nieuwe opdracht binnen halen. Wij vieren onze succes graag en doen dat het liefst met champagne. Dus dat drink ik ook graag onder werktijd, want dat betekent dat we een gave nieuwe klus binnen hebben.

Het beste advies dat jij als ondernemer hebt gekregen?

“Doe wat je leuk vindt en wordt daar heel goed in.”

Dat klinkt altijd zo lekker cliché, maar het heeft me wel daar gebracht waar ik nu ben. Bloggen was mijn hobby en toen ik de mogelijkheid zag om daar mijn werk van te maken heb ik die met beide handen aangegrepen. De afgelopen jaren heb ik ook flink geïnvesteerd in mijn ontwikkeling, om steeds beter te worden als blogger en later ook content strateeg.

Wat vind je van deze vragen?

Briljant, echt briljant, maar misschien ben ik niet de juiste persoon om dat aan te vragen. Ik heb ze namelijk bedacht, ben heel benieuwd wat de volgende vindt van deze vragen.

Wie moet volgende week deze vragen beantwoorden?

Wat mij betreft beantwoordt Marrie volgende week de vragen. Qua muziek zitten we op één lijn en ook qua werkzaamheden vullen we elkaar goed aan. Binnenkort delen we een kantoor en dit lijkt me een mooie gelegenheid om haar beter te leren kennen.

Welke vraag wil je haar dan graag stellen?

Marrie is heel erg van het opruimen. Zeker als ze ergens over nadenkt. Heel prettig, want laatst heeft ze hier flink huisgehouden. Maar waar ik benieuwd naar ben, is of ze nog meer bijzondere eigenschappen heeft waar ik rekening mee moet houden als we samen aan één tafel werken.

Exit mobile version