Site icon Brand New Journey

Waarom ik echt kan genieten van een lekkere kop koffie

Koffie

Mijn dag begint pas echt goed met een verse bak koffie. Gezet met liefde en versgemalen bonen. Dat proef ik direct als ik mijn lippen aan de rand van de mok zet. Van een goede kop koffie kan ik echt genieten. Noem mij een liefhebber. Ik kan me echt geen leven voorstellen zonder mijn dagelijkse bak koffie. Mijn troost, mijn brandstof, het zwarte goud.

Maar wat maakt koffie drinken nou zo belangrijk voor mij? Waarom grijp ik bij elke gelegenheid weer naar deze warme drank? En hoe heeft koffie mij gebracht waar ik nu ben? Het is namelijk niet alleen heerlijk om te drinken, veel van mijn succes als ondernemer heb ik te danken aan een simpele kop koffie.

Koffie drinken voor een warm gevoel

Van een lekkere bak koffie krijg ik een warm gevoel van binnen. Niet alleen omdat de drank warm is, maar koffie heeft iets gezelligs. Ook al heb ik de koffie voor mezelf gezet, het is altijd heel persoonlijk. De tijd staat even stil en ik geniet van het moment.

Vers gezet

Jaren geleden hadden we Senseo thuis. Op een gegeven moment kon ik het niet meer drinken. Het begon me tegen te staan, die instant koffie. Daarom zijn we overgestapt op een apparaat dat weet hoe je van een koffieboon koffie kunt maken. Heerlijk, echte verse koffie. Elke ochtend vers gemalen en gezet.

Lekker zoet

Het is misschien niet goed voor me, maar wel lekker. Ik roer namelijk graag wat suiker door mijn koffie. En een koekje of Bossche bol erbij sla ik ook niet af.

Af en toe lekker sterk

Soms is het gewoon even nodig. Dan kan ik die extra kick goedgebruiken. Zeker als we ‘s avonds even wat langer doorgaan op kantoor om een deadline te halen is een extra shot cafeïne erg welkom. Een kop koffie mag van mij best wel spannend zijn. Het liefst tot aan de laatste slok.

In een mooie mok

Het oog wil ook wat. Bij ons geen koffie drinken uit plastic bekers. Als je dan toch heel veel energie hebt gestoken in een lekker bakkie pleur, schenk dan ook wat aandacht aan de mok waar het in gaat. Kleine moeite toch?

Nieuwe contacten

Vaak gaat koffie drinken gepaard met een afspraak. Meer dan eens per week stuur ik iemand een mailtje met de vraag om een keer koffie te gaan drinken. De afgelopen jaren zijn er veel mooie contacten ontstaan door een simpel bakkie koffie samen te doen.

Waarom ik over koffie schrijf? Ik drink het graag en het liefst met jou. Zin om eens nader kennis te maken onder het genot van een kop koffie?

Exit mobile version